11 Ağustos 2014 Pazartesi

Tırnaklarıma doğal bakım

İyi haftalar!
Bugün sizlere tırnak bakımımdan bahsetmek istiyorum. Tırnaklarım zayıf, ince ve çok kötü soyuluyorlar; uzunluktan bahsetmiyorum bile. Oje süremiyorum, diş etlerim çok sıkıntılı. Maniküre gittiğimde hep kanatıyorlar ellerimi. En iyisi kendin yapayım dedim; doğal olsun dedim. Aslında fazla araştırmadım ama tirnaklara ve tırnak etlerine iyi gelen yağlar olduğu biliyorum: badem yağı - besliyor, buğday yağı - güçlendiriyor, kayısı yağı - tırnak etlerini yumuşatıyor ve tırnakları da sertleştırıyor, ve limon. Limonun faydalarını bilmeyen var mı?
Nasıl yapıyoruz:
Limonu ikiye kesip, 6-7 damla badem ve buğday yağını damlatıyorum. Limonun içine parmaklarımı sokup 10 dk. bekletiyorum. Sonra ellerimi havlu ile siliyorum, yıkamıyorum. Fazla tırnak etlerini itiyorum veya kesiyorum (gerekirse). Üstüne kayısı yağı ile masaj yaparak uyguluyorum.

Tabiki, törpüleme işlemimi önceden yapıyorum. Oje uygulamıyorum tırnaklarım tamamen toparlayana kadar. Ve 2 hafta oldu bu işleme başlayalı, tırnak etlerimi daha kolay itebiliyorum, artık eskisi kadar çirkin görüntü yok. Soyulma işaret parmak tırnaklarda kaldı ama sebebini henüz çözmüş değilim.
Genel olarak memnunum ve devam edeceğim. Siz tırnaklarınıza hangi bakımı tercih ediyorsunuz?
Sevgiler,
Ç.Anne

4 yorum :

  1. Çok güzel bir bakım seçmişsin. Faydasını göreceğine içten inanıyorum! Soyulma problemi bendee yaşıyorum yeni yeni. Yaptığımız bakım birbirine benziyor. Ben ılık-sıcak arası su içine damlatıyorum herşeyi ekstra gliserin de var bende. Çok iiyi geliyor. Ben tırnak yeme problemine sahip olduğum için tırnaklarımı toparlamam kolay olmadı, hele uzaması için bin takla atıyordum. Bu kürü uyguladım uygulayalı tırnaklarım bir haftada uzuyor ama şöyle bır sıkıntı var baş parmağım hariç. Nedendir bilmem :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka faydasını göreceğim diye bırakmıyorum zaten :)
      Biraz araştırma yaptım ve bir, iki yağ daha almayı planlıyorum. Lavanta tırnaklara iyi geldiğini okumuştum. İşe yaraması lazım!

      Sil
  2. Bendede bu sorunlar vardi ve artik utaniyordum tirnaklarimi göstermekten, yag biraz ise yaramisti bende - ben senin gibi karistirmamistim ama - ama asil ise yarayan oje gibi bir ürün oldu almanyada eczanede satilan, tirnaklarim hic olmadigi kadar sertler simdi. Türkiyede yokmus maalesef, ama baktin yaglar cok ise yaramazsa eczaneye danis buna benzer ürün vardir mutlakada türkiyede, benimkinin ismi miraclenails blogumdada post yapmistim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi yapmayı düşünüyorum. Vardı benzer ürünler. Teşekkürler.

      Sil