20 Şubat 2015 Cuma

Makyajım neden kötü görünüyor?!

Makyajda hatalar kaçınılmazdır ve hepimiz bu hataları yaparak öğreniyoruz. İşte, makyajın kötü görünmenin 10 sebebi.
1. Fondöten rengi cildinize uymadı!
Yüzünüz rengi vücut renginizden daha farklı durduğu zaman hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. Fondötenin amacı cilt tonunu eşitlemek ve kusurları kapatmaktır, cildin rengini değiştirmek değildir. Bu sebepten, fondöten cilt rengiyle aynı olmalı. Fondöten alacağınız zaman elde değil de, yüzünüzde gün ışığında deneyin.Cildinizde en az belli olan, size en uygunudur.
2. Açık kapatıcı kullanımı!
Göz altı koyu halkaları kapatmak için kullandığımız açık rengi kapatıcı sadece daha kötü bir şekilde göz altlarının rengini açar ve açık göz altlarıyla hasta ve kötü görünebiliriz. Fondöteninizden sadece bir ton açık kapatıcıyı tercih etmelisiniz.
3. Dekolteyi unutmamak lazım!
Yüzümüzde "maske" etkisi olmasını istemiyorsanız çok daha dikkatli olmalısınız. Özel bir davete gidiyorsanız ve açık dekolteyi kullanacaksanız, yüzünüzün ve dekoltenin rengi aynı olmalı. Dikkat etmezseniz, kışın yüzünüzün rengi çok koyu, yazın ise çok açık olabilir.
4. Yanlış vurgulama!
Koyu göz makyajı ve koyu ruj rengi bir arada - iyi bir seçim değil, kesinlikle. Altın kural: ya gözlerinize dikkat çekin, yada dudaklarınızı ortaya çıkarın.
5. Abartılı kirpikler!
Son zamanların modası: kaşlara kadar uzun ve oldukça hacimli kirpikler, bu şekilde gözleriniz çok yapay görünebilir. Seçiminiz hacim ve uzunluk veren maskaralardan yana kullanabilirsiniz. Böylece, hem daha doğal ve daha göz alıcı görünebilirsiniz.
6. Doğru uygulanmış allık!
Allık doğal ve sağlıklı görünmemizi sağlar. Elmacık kemiğe hafif bir şekilde şakaklara doğru dağıtarak uygulanmalı. Burun kemiğinden şakaklara kadar yoğun bir şekilde uygulandığı zaman - evet, işte bu durum hiç kimseyi güzel göstermeyebilir.
7. Yetersiz uygulama!
Smoky eyes makyajın sırrı - farların çok iyi dağıtılmış olmasıdır. Keskin ve net çizgiler olmamalı ve koyu farlar bir leke gibi durmamalıdır.
8. Kusursuz dudaklar!
Sürekli ruju kontrol etmek canımızı sıkabilir ve moralinizi bozabilir. Özellikle, koyu rujlarda dağılma sorunu daha fazla oluyor. Bu yüzden, keyfiniz bozulmasın diye en baştan önlemler alınmalı - uzun süre kalıcı ruj tercih edilmeli ve mutlaka rujun rengi ile aynı olup, dudak kalemi ile dudaklarımızı çerçeve çizmeliyiz.
9. Doğal kaşlar!
Yüzümüz ve gözlerimiz kadar, kaşlarımız da doğal görünmeli. Koyu kaşlar için bir ton açık, açık kaşlar ise yarım ton koyu kaş farı kullanılmalı. İyi bir şekilde dağıtmayı da unutmamamız lazım.
10. Bakışların derinliği!
Kırmızılık barındıran kahverengi göz kalemlerini kesinlikle çöpe gitmeli, çünkü bakışlarımız yorgun gösteriyor. Bunun yerine lacivert veya gri rengi kalemlerini uygulayabilirsiniz. Tabi ki, kahverengi göz kaleminden vazgeçemeyeceğiz, kırmızılık barındırmaya kalemi arayalım o zaman.
Bu önemli noktalara dikkat ederek, daha doğal ve daha sade görünebiliriz.

Sevgiler,
Çalışan anne

*paylaşım internet'ten alıntıdır

6 yorum :

  1. Çook guzel bılgıler olmuş optümm :-*

    YanıtlaSil
  2. blogunu takipteyim banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Blog keşif etkinliğinden geliyorum canım sayfanı izledim bana da bekliyorum :) Sevgiler :)
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil